Üdvözöllek a Bűbájos Boszik egyik Gportalos oldalán!!!!!
Üdvözöllek a Bűbájos Boszik egyik Gportalos oldalán!!!!!
Szórakozás
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Színészek
 
Tagok
 
Kép
 
Piper receptjei
  Piper sok mindent főzött . próbáld ki te is!
Íme a recept:
1.01 - Átok Rátok Lányok
Penne csirkehússal és portói mártással
Piper konyhája - Penne csirkehússal és portói mártással

Hozzávalók: penne (tollhegy) tészta, filézett csirkemell, vörösbor (nem muszáj portói, mert méregdrága), vaj, só, bors. Személyenként kb. 15-20 dkg száraztésztával és egy filézett csirkemellel számolj!

Elkészítése: Fõzd ki a tésztát enyhén sós, forró vízben. Egy kis olajat is adhatsz a vízhez, így nem fog a tészta összeragadni! A csirkemellfilét vágd kockákra vagy kisebb csíkokra, sózd és borsozd ízlés szerint. A serpenyõben olvass meg egy kis vajat, és a húst pirítsd meg, amíg szépen kifehérednek a csirkekockák. Ha kész van, szûrõlapáttal szedd ki a húst egy edénybe, és tartsd melegen. A serpenyõben levõ vajhoz önts hozzá vörösbort (kb. 1-1,5 pohárnyit), és melegítsd fel közepes lángon. Feloldja a serpenyõ alján marad finom húspörcöket, ami nagyon jót tesz a mártásnak, és a mosogatást is megkönnyíti. :) Ezután öntsd ki a bort egy tálba, és keverd (lehet kézi habverõvel is), amíg krémes állagú nem lesz. Ha túl sûrû, egy kis bort még önthetsz hozzá. Még melegen adj hozzá további egy evõkanál vajat. Ezután már csak a tálalás van hátra: a tésztákad adagold tányérokra, majd rakj rá a csirkehúsból és az öntetbõl is. Ha úgy kényelmesebb, elõbb összekeverheted a húst és a mártást. Jó étvágyat!




Íme a receptek:

1.06 - Pokoli Menyegzõ
Falatok a Spencer-Michaels esküvõre
Piper konyhája - Falatok a Spencer-Michaels esküvõre

Piper a részben több ételt is említ, melyeket Elliot Spencer és Allison Michaels esküvõjére készített. Ezek fõleg harapnivalók voltak a vendégeknek, vagy a leánybúcsú résztvevõinek.

Aprósütemények (buns)

Sajtos aprósütemény
Hozzávalók kb. 30 darabhoz: a tésztához 35 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 késhegynyi szalalkáli, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, a tetejére: 2 tojásfehérje, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt parmezán sajt.
Elkészítés: A lisztet, a vajat, egy csipet sót, a szódabikarbónát, a szalalkálit összemorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, letakarjuk, és 1 órára a hûtõbe tesszük. A hûtõbõl kivéve a tésztát lisztezett deszkán 8 mm -1 cm vastagra kinyújtjuk, és formával kiszúrjuk. Sütõpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütõt 160 C-fokra (gázsütõ 1. fokozat) elõmelegítjük. A formák tetejét megkenjük a jól elkevert fehérjével, és megszórjuk a sajttal. A tepsibe tesszük, és a sütõben, 20-25 percig sütjük.

Csokoládés aprósütemény

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 22,5 dkg lágy vaj, 15 dkg barnacukor, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaníliás pudingpor (nem fõzõs), 2 tojõs, 1 teáskanál vanilia eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.
Elkészítés: Elõmelegítjük a sütõt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barnacukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütõpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütõbõl, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papirral együtt kivesszük, és hûlni hagyjuk.

Hidegtálak (deli trays)

Prágai sonkatekercs
Hozzávalók: 12 dkg prágai sonka egyben, 1-2 ág szárzeller, 5 retek, 2 sós uborka, 2 kanál majonéz, só, õrölt bors, 20 dkg szeletelt karaván sajt, 1 csokor metélõhagyma
Elkészítése: A prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt apróra daraboljuk, majd az így elõkészített hozzávalókat mély tálba szórjuk és a majonézzel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és a sajtszeleteken elosztjuk. Egyenként összegöngyöljük és a metélõhagymával átkötözve körben tálra rakjuk. Tálalásig hûtõszekrényben tartjuk.

Olajbogyóval töltött tojás
Hozzávalók: 6 tojás, 1 evõkanál csípõs mustár, 5 dkg vaj, 8-10 olajbogyó, 6 ringli, petrezselyem, só, bors, a díszítéshez salátalevél és paradicsom
Elkészítése: Fõzzük meg a tojásokat, hûtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet és az olajbogyókat, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a vajat, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a félbevágott tojásokat, majd mindegyikre tegyünk egy fél ringlit. Salátaleveleken, paradicsomszeletek között kínáljuk.

Elõételek (hors d'ouvre)

Avokádóval és sonkával töltött tészta
Hozzávalók 4 személyre: 3 db burgonya, 3 db tojás, 1 db alma, 1 db kivi, 10 dkg gépsonka, 10 dkg sajt (gouda, trappista, edámi stb.), 1 db avokadó, 1 dl majonéz, 8 db tésztakosárka
Elkészítés: A burgonyákat megmossuk, bõ, sós vízben puhára fõzzük. Másik edényben a tojásokat keményre fõzzük. Leszûrjük, kissé hûlni hagyjuk. Az almát, a kivit meghámozzuk, a gépsonkával, a sajttal együtt kis kockákra vágjuk. A burgonyákat és 2 tojást meghámozzuk, szintén apró kockákra vágjuk. Végül az avokadót is meghámozzuk, húsát felkockázzuk, és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük a majonézzel. A masszát a tésztakosárkákban egyenlõ arányban szétosztjuk. A maradék egy tojást meghámozzuk, a salátára reszeljük, és tálaljuk.

Zöldséggombócok
Hozzávalók 4 személyre: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 10 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 tojás, a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez: bõ olaj.
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk. A zöldségeket a gomba kivételével enyhén sózott vízben, a forrástól számítva kb. 10 perc alatt kissé ropogósra fõzzük. Leszûrjük, és jól lecsurgatjuk. Nagyobb serpenyõben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a gombát, és addig pirítjuk, amíg a leve elpárolódik. Ekkor hozzáadjuk a leszûrt zöldségeket, összekeverjük, meghintjük a liszttel, kicsit együtt pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, borsozzuk, és kevergetve 2-3 percig lassú tûzön pároljuk, amíg sûrû massza lesz. Levesszük a tûzrõl, és hagyjuk teljesen kihûlni. Az olajat kb. 170 fokra (amikor a beledobott kis darabka sisteregve feljön a tetejére) felforrósítjuk. A kihûlt masszából vizes kézzel kis gömböket formálunk, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a forró olajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Leveles-vajas tésztából készült harapnivalók (puff pastry)

Gombás kosárka
Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag fagyasztott leveles vajastészta, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 kiskanál finomliszt, 1 dl tejföl, só, õrölt bors a mártáshoz: 2 csapott evõkanál finomliszt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, késhegynyi reszelt szerecsendió
Elkészítése: A tésztát szobahõmérsékleten egy óráig állni hagyjuk, hogy felolvadjon. Ezalatt a töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és kisebb cikkekre vágjuk. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, a gombát beleforgatjuk, és erõs lángon három-négy percig kevergetve dinszteljük. Utána a liszttel meghintjük, kevés vízzel felengedjük, és a tejföllel gazdagítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és sûrûre forraljuk. A mártást is elkészítjük: a lisztet a vajon éppen csak megpezsegtetjük, a hideg tejjel felengedjük, és sóval, szerecsendióval fûszerezzük. Egy-két percig a tûzön kevergetjük, hogy besûrûsödjön, majd a tejfölt és a reszelt sajtot belekeverjük. A sütõt 250 fokra melegítjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második közepét kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a peremét megkenjük tojássárgájával, majd ráfektetjük a korongra. Az így összeragasztott tésztát forró sütõlemezre helyezzük, mellé rakjuk a tésztából kiszúrt, tojássárgájával megkent kis korongokat is, és erõs lángon a képviselõfánkhoz hasonló kosárkákat sütünk. A meleg gombatölteléket a kosárka sütés közben keletkezett üregébe (mélyedésébe) halmozzuk, és a kis korongot a tetejére ültetjük. A tésztát a forró sütõbe toljuk, és végig erõs lánggal szép pirosra sütjük. Külön tálkában kínáljuk hozzá a megmelegített sajtmártást. (A francia leveles fánkot mártás nélkül, hidegen is tálalhatjuk, sõt gomba helyett tejföllel elkevert sonkával, franciasalátával esetleg majonézes spárgával is tölthetjük.)

Krémes tölcsérek
Hozzávalók 8 darabhoz: 1 csomag mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás, 5 evõkanál finom kristálycukor, 2,5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone
Elõkészítés: A tésztát hagyjuk felengedni. Sütõpapírból papírtölcséreket készítünk: kb. 30 centiméter átmérõjû köröket vágunk ki, félbehajtjuk, tölcsérformára tekerjük, és egy csipesszel megtûzzük.
Elkészítés: A leveles tésztát hosszában kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat felvert tojással megkenjük. A sütõt 200 fokra (gázsütõ: 3. fokozat) elõmelegítjük. A papírtölcséreket egyik kezünkben tartva, a tésztacsíkokat a csúcstól kezdve egyenként feltekerjük, úgy, hogy a bekent felszínük nézzen kifelé. Hagyjuk, hogy a csíkok egy kicsit átfedjék egymást. A tölcséreket kristálycukorral megszórjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk, hogy kihûljenek, és óvatosan leválasztjuk õket a papírról. A tejszínt felverjük a maradék cukorral, és hozzákeverjük a mascarponét. A krémet a tölcsérekbe töltjük.

 
Extrák
 
Multimédia
 
Menü
 
Ennyiem járnak hozzám!
Indulás: 2004-10-24
 
Bannersite

Szeretném feltüntetni az oldalon ezt a címet: www.bannersite.hu

 
Óra
 

* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.